Ćurić: Okupljanje Srba znak podrške instituciji predsjednika Srpske

mikoc-1.jpg (188 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da zabrana mirnog skupa Srba ispred Tužilaštva BiH u Sarajevu govori o onima koji su ga zabranili, a najavljenim okupljanjem Srba na međuentitetskim linijama želi se pokazati da građani stoje iza institucije predsjednika Republike Srpske.

Ćurić je rekao da niko ne treba da se poigrava sa institucijom predsjednika Republike jer je narod stao iza nje, a oni koji su podigli optužnicu žele da institucije Srpske i sama Republika budu ugrožene, čemu se treba usprotiviti.

On je upitao čega se plaše oni koji su zabranili skup Srba u Sarajevu?

- To govori da su nešto krivi, da nisu nešto uradili kako treba. Mi smo građani Republike Srpske, samim tim i BiH. BiH je po organizaciji naša kao i njihova. Nismo bili opredijeljeni da pravimo probleme, nego da jasno i glasno poručimo da se funkcija predsjednika Republike Srpske i druge funkcije otuđuju, da nam otimaju zemlju - rekao je Ćurić za Srnu.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da treba da se poštuje ono što je Dejtonskim mirovnim sporazumom zagarantovano i za šta su ostavljeni mnogi životi u Republici Srpskoj da bi se ona stvorila.

Kad je riječ o najavljenom okupljanju Srba na međuentitetskoj liniji između Republike Srpske i Federacije BiH, Ćurić je rekao da se time želi pokazati da građani stoje iza institucije predsjednika Republike Srpske i da su mu dali podršku.

- Ko su oni da optužuju predsjednika da je uradio nešto kako ne treba, a u stvari ide u interesu zaštite Republike Srpske? Neka se okupe ljudi, da se pošalje znak upozorenja, ali ako treba sljedeći korak, gradonačelnici, narodni poslanici, odbornici u skupštinama, kao predstavnici naroda koji ih je birao, mogu otići pred institucije i da pošaljemo jasnu poruku: nećemo dozvoliti da neko ugrozi institucije Republike Srpske, funkcije i funkcionere koji su izabrani voljom naroda - rekao je Ćurić.

On je istakao da su Trebinje i Republika Srpska otvoreni za sve dobronamjerne ljude, te istakao da treba da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum.

- Republika Srpska postoji i mi znamo ko treba da predstavlja Republiku Srpsku - rekao je Ćurić.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×