J32A1682_resized_20240604_101724026.JPG (329 KB)

Grad Trebinje će učiniti sve kako bi se riješili finansijski problemi Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ i obezbijedilo njegovo funkcionisanje na najbolji mogući način.

Ovo je istakao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, tokom razmatranja Odborničkih pitanja.

„Nedavno sam imao sastanak sa predstavnicima udruženja, evidentno je da postoji problematika finansijske prirode. Grad je budžetom planirao veća sredstva za rad ovog udruženja u odnosu na prošlu godinu. HET je već uplatio određena sredstva za pomoć, zahtjevi udruženja za finansijsku podršku upućeni su i ERS, Vladi RS i premijeru Radovanu Viškoviću, čeka se povratna informacija. Kao odgovorni ljudi, učinićemo sve da poboljšamo uslove u ovom udruženju, kako bi, uz podršku Centra za socijalni rad, funkcionisalo na najbolji mogući način“, istakao je Ćurić.

Prvi čovjek grada je podsjetio da je projekat izgradnje Dnevnog centra Udruženja „Sunce nam je zajedničko“ vrijedio 1,300 000 KM, pri čemu je 627. 000 KM obezbijeđeno putem humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“.

„Trebalo je obezbijediti dodatna sredstva, što je Grad Trebinje učinio. Poređenja radi, sredstva za sličan centar, dobio je i Grad Banjaluka, ali oni još nisu izgradili ni temelje. Preko Centra za socijalni rad nedavno je zaposleno dijete poginulog borca, čime će se dodatno poboljšati usluge za rad udruženja. Svi treba da damo doprinos da roditeljima i djeci sa posebnim potrebama bude bolje“, poručio je gradonačelnik Trebinja.