Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poručio je danas na skupštinskom zasjedanju opozicionim odbornicima da ne bi trebalo da komentarišu pitanja o kojima se prethodno nisu informisali kod relevantnih službi i da na osnovu poluistina i špekulacija optužuju gradske ustanove , javna preduzeća i izvođače radova na brojnim projektima u Trebinju.


Ćurić je, osvrćući se na tvrdnje pojedinih odbornika da su radovi na gradskom parku preplaćeni od strane Grada Trebinja, i da se šteta načinjena u olujnom nevremenu mogla izbjeći izjavio da su sve relevantne institucije i službe bile maksimalno angažovane i da je sreća što u februarskom orkanskom vjetru nije bilo ljudskih žrtava.

“Kada je u pitanju cijena radova u parku, molim vas da steknete uvid u specifikacije i upozorite ako uočite neke nepravilnosti. Svi radovi i njihova cijena detaljno su pobrojani i objašnjeni. Ako nemate relevantne podatke i svoje tvrdnje ne potkrepljujete argumentima molim vas da ne zloupotrebljavate skupštinsku govornicu“, poručio je Ćurić.

Sanacija parka je započeta, kao i sanacija zatvorenog bazenana na Abazovinama, a troškove štete nastale uslijed nevremena snosiće izvođač radova jer objekat nije prošao tehnički prijem.
Izvor Rejting.info