Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas kupoprodajne ugovore sa 10 građana koji su putem javne licitacije kupili građevinske parcele za izgradnju individualnih objekata u rejonu Prljače, u naselju Gorica.

Ćurić je rekao novinarima da je riječ o značajnom projektu i da će Gradska uprava raditi na tome da se ubrza dobijanje sve potrebne dokumentacije za izgradnju kuća.

“Veoma važno je da prilikom licitacija nije bilo povećavanja cijena zemljišta, pa je cijena u trećoj gradskoj zoni bila oko 50 KM po metru kvadratnom. Popusti od 50 odsto su na rentu i uređenje građevinskog zemljišta i mogu se platiti na rate”, rekao je Ćurić.

On je izrazio očekivanje da će ovo biti pozitivan primjer u stvaranju uslova da ljudi ostaju u Trebinju, Hercegovini i Republici Srpskoj, te pozvao da se jave svi sugrađani zainteresovani da grade.

“Gdje god imamo placeve na raspologanju, a u vlasništvu su Republike Srpske i treba ih prenijeti na grad da bi ih mogli dati na licitaciju, to ćemo i uraditi”, rekao je Ćurić.

Jedan od današnjih potpisnika kupoprodajnog ugovora Nikola Barzut rekao je novinarima da će početi gradnju kuće sa budućom suprugom, da je cijena rente i građevinske dozvole niža 50 odsto, a cijena placa povoljna.

“Nadamo se i dalje dobroj saradnji sa Gradskom upravom”, istakao je Barzut.

Nikola Sorajić rekao je da je prethodnih 14 godina živio kao podstanar sa porodicom, te da mu je Gradska uprava zahvaljujući ponuđenim pogodnostima izašla u susret da počne graditi svoju kuću i ostane u svom gradu.

Miljan Sarić, koji je prije pet godina doselio iz Višegrada u Trebinje, rekao je da će, zahvaljujući programu Gradske uprave, sagraditi kuću u Trebinju.

Skupština grada Trebinja donijela je odluku o uvođenju popusta na rentu i uređenje građevinskog zemljišta od treće do šeste zone za one koji grade do 200 metara kvadratnih korisnog prostora, odnosno objekte za induvidualno stanovanje.