1697629054707.jpg (389 KB)

Vaterpolo se vratio u Trebinje, što je posebno značajno za mlade generacije koje imaju sve uslove da se bave ovim sportom.

Ovo je rečeno nakon sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića i uprave JU „Bazeni“ Trebinje sa predstavnicima vatrpolo klubova „Jadran“ iz Herceg Novog i „Crvena zvezda“ iz Beograda, koji večeras, na zatvorenom bazenu „Banje“ igraju utakmicu 3. kola Lige šampiona.

Miloš Mračević, direktor Vaterpolo kluba „Jadran“, koji u Trebinju igra utakmice kao domaćin, se zahvalio gradskoj i upravi trebinjskgo bazena, jer se Novljani, kako kaže, na jugu Srpske osjećaju kao kod kuće.

„Uvjereni smo da će atmosfera i večeras biti sportska i više nego dobra, da će publika uživati u kvalitetnoj vaterpolo igri, a da će se glas o vaterpolu u Trebinju proširiti i biti podstrek za mlade ljude da počnu trenirati ovaj divni sport“, ističe on.

Mračević je ponovio da će VK „ Jadran“ pružiti svaku vrstu podrške u razvoju vaterpola u Trebinju.

„Trebamo što više da radimo na promociji vaterpola, da se što više djece počne baviti sportom. Nadamo se da će „Crvena zvezda“ i Vatrepoplo savez Srbije učestovovati u novim dešavanjima na ovom prelijepom bazenu, koji Trebinje i RS zaslužuju. Dužni smo da ostavimo nešto našoj djeci, da se potrudimo da imaju što više ovakvih bazena, sportskih terena, dvoprana, da se okrenu sportu, jer je on uvijek spajao ljude“, rekao je Goran Jezdić, generalni sekretar VK „Crvena zvezda“ Beograd.

On se zahvalio gradskoj upravi i JU „Bazeni“ Trebinje, kao i VK „Jadran“ što su omogućili da se utakmice igraju, kako reče, u najljepšem srpskom gradu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da mnogi do nedavno nisu mogli ni zamisliti da će se u Trebinju igrati utakmice Lige šampiona u vaterpolu.

„Naš osnovni cilj je da se što više djecv bavi sportom. Veliki broj je vaterpolistra i plivača u Trebinju, ali na tom broju ne treba stati, već pozvati i druge da im se priključe.“ kaže Ćurić.

On je najavio da će do kraja godine na zatvorenom bazenu u Trebinju biti i novih takmičenja na kojima će učestvoati srbijanski vaterpolo klubovi