DSC09674.jpg (325 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Ravno Andrijom Šimunovićem o izgradnji vodovodne mreže od Trebinja do Ivanice, koja treba da počne u ovoj godini.

Čelnici dvije lokalne zajednice složili su se da je ovo izuzetno važan projekat koji treba da omogući konačno rješavanje vodosnabdijevanja Ivanice te da će zajednički ulagati u njegovu realizaciju.

„U narednom periodu biće potpisan sporazum o saradnji, a dogovor je da Grad Trebinje finansira radove na svojoj teritoriji, a Ravno na svojoj. To će omogućiti zajedničku investiciju i rješavanje vodosnabdijevanja ne samo Ivanice, nego i svih okolnih sela gdje vodovod bude prošao“, pojasnio je Ćurić.

Ćurić je istakao da je Grad Trebinje u ovogodišnjem budžetu predvidio 800.000 KM za ovaj projekat, a da će se neophodna sredstva izdvojiti i u budžetu za narednu godinu.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali direktor trebinjskog „Vodovoda“ Miodrag Batinić, načelnik Odjeljenja za kapitalne investicije Danilo Ilić, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

DSC09678.jpg (251 KB)