za sajt.JPG (257 KB)

Polovinom jula skupština Grada Trebinja donijela je odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Trebinja i Opštine Herceg Novi. U ponedjeljak je i hercegnovski parlament usvojio ovu odluku.

U Gradu Trebinju odluka iz opštine Herceg Novi je dočekana sa zadovoljstvom.

„Očekujemo da sve narednih dana ozvaničimo i potpišemo. I ovih dana u Trebinju borave predstavnici Vaterpolo kluba Jadran Herceg Novi, koji će Ligu šampiona igrati u Trebinju što je još jedna potvrda naše povezanosti. Mnoga sportska i kulturna dešavanja su naš most povezivanja i sve će to uskoro biti podignuto na još veći nivo. Složno i jedinstveno možemo graditi još bolje odnose Trebinja i Herceg Novog“, kaže gradonačelnik Trebinja.

Najprioritetnije je stavljanje u funkciju integrisanog graničnog prelaza između Trebinja i Herceg Novog, ističe gradonačelnik Trebinja i dodaje da postoji prostor za zakonsku regulativu čime će biti značajno smanjena gužva i čekanje na granicama.

Podsjetimo, povelja o bratimljenju Trebinja i Nikšića potpisana je krajem jula na Vučjem Dolu, na granici Crne Gore i Hercegovine gdje je obilježena 147. godišnjica Vučedolske bitke.