Donatorsko veče - predsjednica Srpske - Foto: RTRS
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" čiji je ovogodišnji cilj uspostavljanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj dobar i plemenit projekat.

Ona je istakla da društvo solidarno vodi računa o ovdašnjim porodicama time što će prikupljena sredstva biti namijenjena pokretanju prve banke humanog mlijeka u Srpskoj.

Predsjednica Srpske je podsjetila da je inicijator ovogodišnje humanitarne akcije Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" iz kojeg je ukazano na značaj uspostavljanja prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj. Dodala je da u okruženju postoji tek nekoliko ovakvih banaka što govori o tome koliko je to važna stvar koja će, kako je rekla, biti veliki iskorak u budućnosti.

Ona je zahvalila Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske koji je podržao ideju, istakavši da su zdravstveni radnici po ko zna koji put pokazali dobru volju za saradnju.

Navela je da je Srpska mnogo puta iskazala humanost u ovim akcijama, te da je odziv veliki i ove godine kada je riječ o privrednicima i građanima.

- Naravno, tu su i institucije Srpske i Srbije i ponosna sam što opet organizujemo ovako dobru i plemenitu akciju, što pokazuje važnost toga da porodice učinimo srećnim i da mora postojati jaka i čvrsta veza između porodice i društva - rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da je ova godina zbog virusa korona bila izazovna i teška svima, ali da se nije odustalo od ove humanitarne akcije koja je prilagođena epidemiološkim uslovima.

- Naša dječica će i ove godine dati svoj puni doprinos, bez obzira na epidemiološku situaciju. Važno da smo i u ovoj izazovnoj godini odlučili da ne odustanemo od ove manifestacije. Zajedno odrađujemo jedan veliki posao u godini koja je globalno bila veoma teška. Idemo da napravimo prvu Banku majčinog mlijeka. To je samo po sebi velika stvar, i imaćemo je u Republici Srpskoj - poručila je predsjednica Srpske.

Komentarišući donaciju Vlade Srbije od 250.000 evra za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", Cvijanović je istakla da Srbija uvijek pomaže i podržava Srpsku, zahvalivši za ovu, ali i sve dosadašnje donacije. Ona je naglasila da Srpsku i Srbiju veže čvrsta i neraskidiva veza.
Predsjednica Srpske je poručila i da su vrata Palate Republike uvijek otvorena za svu djecu, te da nikada neće izostati podrška najmlađima.