sastanak vlada.jpg
Dogovoreno je da Vlada Republike Srpske isplati doprinose za mart, za sedam dana u kojima postoji zabrana rada, istakla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva "Horeka" i Sekcije frizera i kozmetičara pri Zanatsko-preduzetničkoj komori Srpske.

- Usaglasili smo se o nekoliko važnih tačaka. Naravno, izražavamno brigu za sve stanovnike Srpske, jer i današnje brojke su alarmantne. Želimo da ovo sve prođeno sa što manje oštećenja. Svi smo na istom zadatku, kreirati odluke, sačuvati zdravstveni sistem, ali i radna mjesta u privredi. Mjere su iznuđene, ali proći ćemo svi zajedno ovo - istakla je Cvijanović.

Kaže da su dobili mnogo konstruktivnih prijedloga, izvršiće se određene obaveze.

- Vjerujemo da, čim se steknu uslovi ići ćemo u postepeno otvaranje svih ovih poslova. Razumijemo njihovu brigu i vjerujem da ćemo svi zajedno izaći na kraj sa ovim problemima - navodi Cvijanović.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.