Sastanak u Palati - Foto: RTRS
U Banjaluci je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predstavnicima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Srpske.

Sastanku je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović.

Risto Jeftić, predsjednik Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata, rekao je nakon sastanka da su predsjednica Srpske i srpski član Predsjedništva pokazali spremnost da pomognu boračkoj populaciji.

Ostojić je naveo da su veterani ukazali na osnovne porobleme boračke populacje, a to su, kako je rekao, rad resornog ministarstva i loši zakoni.

- Uvidjeli smo da su predsjednica i srpski član Predsjedništva BiH spremni da pomognu i da nisu bili dovoljno upoznati sa tim problemima zbog kojih se dešava ogroman odliv sredstva koji se iz budžeta izdavaju tamo gdje ne treba da idu. Spremni su da se uradi revizija, pokazali su razumijevanje i volju da se pomogne boračkoj populaciji - rekao je on.

Međutim, kako je rekao, borci nemaju vremena za čekanje i zatražiće danas pred Narodnom skupštinom da se dio njihovih zaključaka uredbama reguliše.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Nakon sastanka u Palati Republike, veterani su se okupili u Parku "Mladen Stojanović", nakon čega će se uputiti prema NSRS.

Foto: RTRS