Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 30 godina postojanja i rada Radio televizije Republike Srpske, uputila je čestitku rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u toj medijskoj kući.

- Javni servis Republike Srpske  obilježava jubilej vrijedan poštovanja, tri decenije postojanja i rada.  Od 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik, Televizija Republike Srpske ispunjava svoju osnovnu misiju služenja javnosti - istakla je predsjednica Srpske.

Naglasila je da razvojni put institucije od nacionalnog značaja nije bio nimalo jednostavan. 

U najtežem vremenu kada se branila Republika Srpska, bila je u službi istine i brana propagandnim  narativima, a bogata audio-vizuelna arhiva koju Televizija Republike Srpske stvara i čuva 30 godina, važan je svjedok prošlosti i baština Republike Srpske. Iskazanim profesionalizmom u svim segmentima  proizvodnje programa, kao i napretkom u tehničkom i tehnološkom smislu,  Javni servis daje veliki doprinos afirmaciji Republike Srpske i njenih građana - poručila je Cvijanović.

Predsjednica Srpske poželjela je RTRS-u puno uspjeha u daljem radu.

- U uvjerenju da ćete ostati istrajni u očuvanju statusa kredibilne televizije, u najboljem interesu i na dobrobit javnosti i cjelokupne društvene zajednice - izjavila je Cvijanović.