Željka Cvijanović -
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom smrt Momčila Krajišnika, prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, uputila je telegram saučešća porodici Krajišnik i Asocijaciji "Stvaraoci Republike Srpske" .

- Sa žaljenjem sam primila tužnu vijest o smrti Momčila Krajišnika koji je, nažalost, izgubio bitku sa opakim virusom. Momčilo Krajišnik ostaće upamćen kao čovjek koji je imao hrabrost i viziju da u najtežim trenucima za srpski narod, zajedno sa ostalim, donosi teške i istorijske odluke koje su značile opstanak našeg naroda u BiH - rekla je Cvijanović.

Osnivanjem Skupštine srpskog naroda u BiH, kasnije Narodne skupštine, kaže, Momčilo Krajišnik, zajedno sa članovima prvog saziva parlamenta, stvarao je istoriju Republike Srpske, na čemu će mu Republika Srpska i srpski narod biti vječno zahvalni.

- Poštovana porodice Krajišnik, saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu saučešća predsjednice Cvijanović.