Željka Cvijanović - Foto: Instagram
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je drugog dana posjete Sloveniji svečanom otvaranju Sajma srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani i poručila da je dinamična privredna saradnja ključ ekonomskog razvoja svih zemalja u okruženju.

Cvijanović je istakla da je privredna saradnja Republike Srpske sa Srbijom, kao i sa Slovenijom, svake godine sve uspješnija i sadržajnija, o čemu svjedoče svi relevantni podaci o obimu investicija i spoljnotrgovinskoj razmjeni.

- Zadovoljstvo mi je što sam danas, na poziv Saveza Srba Slovenije, imala priliku da prisustvujem Sajmu srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani - objavila je Cvijanović na Instagram profilu.

Ona je izrazila uvjerenost da su ovakve manifestacije siguran put ka još snažnijem povezivanju privrednika, kao i dodatnom unapređenju saradnje.

Otvaranju sajma prisustvovali su i poslanici u Parlamentu Slovenije Lena Grgurević i Monika Pekošak, te poslanik u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Aleksandar Ljuboja održao je prezentaciju o privrednim potencijalima Republike Srpske.

Cvijanović je sinoć prisustvovala obilježavanju 30 godina Srpskog prosvjetnog društva "Nikola Tesla" iz Postojne, za koje je rekla da doprinosi očuvanju srpskog nacionalnog identiteta u Sloveniji.

Predsjednica Srpske razgovarala je i sa predstavnicima srpske zajednice u Sloveniji, te je tom prilikom naglasila da je uvijek lijepo vidjeti sunarodnike u dijaspori, okupljene oko zajedničkih vrijednosti, tradicije i kulture.