zeljka-cvijanovic.jpg
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da saradnja Srbije i Republike Srpske toliko dobro ide da nema oblasti gdje se ne ostvaruje.

- Povezujemo se infrastrukturno, sva naša ministarstva imaju konkretnu saradnju zasnovanu na različitim protokolima, sporazumima... Saradnja postoji svugdje, u zdravstvu, privredi, infrastrukturi, obrazovanju, poljoprivredi... Nema oblasti gdje ona nije vidljiva i gdje ne daje rezultate - istakla je predsjednica Srpske.

Ona smatra da tu saradnju stalno treba unapređivati tako da ta zajednička osnova bude prepoznatljiva i jasna.

- Mi smo vezani svim vezama, porodičnim, ekonomskim, duhovnim, privrednim, pragmatičnim i moramo ih produbljivati. Nama daje sigurnost ono što je Srbija danas, ne samo u regionalnim gabaritima, već i izvan toga. Sigurnost nam daje i to što imamo adresu na koju možemo da se uputimo i godi nam pažnja i briga koju Beograd pokazuje za Republiku Srpsku, uz izbalansiran stav prema BiH, koji neće vidjeti ovi u Sarajevu, ni stranci - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je za beogradski list Politika navela da Srbija ništa nije uradila da bi narušila bilo šta što ima veze s BiH, te da je to ozbiljna zemlja, koja je odgovorno reagovala na ovu krizu u vezi sa pandemijom virusa korona.

- Svi ovi koji je kritikuju idu tamo kad treba neka podrška, kad treba da se vakcinišu... Diplomate iz BiH idu u Srbiju po vakcinu koju ne mogu da dobiju u svojoj zemlji. Srećni smo kad vidimo da je Srbija pokazala sve ono što nisu uspjeli oni koji o sebi tako visoko misle - rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republika Srpske.