Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena i istakla da je potreba za daljom emancipacijom žena trajni zadatak društva u cjelini.

Cvijanović je istakla da je obilježavanje Osmog marta, praznika koji simbolizuje borbu za prava i jednakost žena, prilika da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle u nastojanju da ostvare socijalnu i rodnu ravnopravnost, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike.

- Republika Srpska, kao zrelo demokratsko društvo, na putu uključivanja žena u javni, profesionalni i politički život postigla je puno, ali potreba za daljom emancipacijom žena, poboljšanjem njihovog ekonomskog i socijalnog položaja, kao i zaštite od svih oblika diskriminacije, trajni je zadatak društva u cjelini - istakla je Cvijanović i poželjela svim ženama i njihovim porodicama puno zdravlja, sreće i uspjeha,

Ona je navela da će, stremeći najvišim standardima u području rodne jednakosti, institucije Republike Srpske nastaviti da kroz svoje politike i mjere doprinose unapređenju prava i položaja žena, osnaživanju, kao i podizanjem svijesti o njihovom značaju i ulozi u društvu.