Cvijanović u Nevesinju - Foto: RTRS
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti je opštini Nevesinje.

Cvijanović se sastala sa načelnikom ove opštine Milenkom Avdalovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilijom Tamindžijom.

Cvijanović je nakon sastanka rekla da institucije Srpske nisu odustale od značajnih projekata koje je trebalo realizovati u Nevesinju, a što nije bilo moguće usljed epidemije virusa korona.

Ona je istakla da će Vlada Republike Srpske, ali i iz budžeta predsjednice Srpske, intervenisati da bi se već krajem godine počelo sa realizacijom projekata.

- Imamo svijest o tome šta su potrebe Nevesinja i zainteresovani smo da ga razvijamo i pravimo sve uspješniju lokalnu zajednicu - rekla je predsjednica i dodala da je raduje odnos posvećenosti lokalne uprave prema potrebama stanovnika i mjesnih zajednica, ali i dobar odnos koji imaju sa republičkim institucijama.

Foto: RTRS

Avdalović je rekao da u ovoj lokalnoj zajednici slijede projekti rekonstrukcije puta od Nevesinja do Mostara, odnosno do međuentitetske linije, zatim rekonstrukcija zgrade u kojoj su smještene biblioteka, Muzička škola i Spomen-soba, projekat kanalizacije za naselje Šehovina, Miljvac i Šajbe, te izgradnja saobraćajnica u najvećim izbjegličkiom naseljima Brežine i Lapčevine.

Nakon ovog sastanka, predsjednica Srpske je posjetila Udruženje za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvou "Moja nada".

Foto: RTRS
Predsjednica Srpske prethodno je posjetila Trebinje gdje se sastala sa dekanom Fakulteta za proizvodnju i menadžment Dušanom Jokanovićem i dekanom Akademije likovnih umjetnosti Veselinom Brkovićem.