180902.jpg

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ukidanje putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog veliki poduhvat u funkciji bolje saradnje, razumijevanja i olakšica za građane i privredu. Cvijanović je rekla da ukidanje putarine mnogo znači u finansijskom smislu posebno za građane ili privredu lokalnog karaktera s obzirom na to da su to ljudi koji češće prelaze granicu i odlaze na crnogorsko primorje. Mi smo upućeni jedni na druge i ovo je način da pokažemo da ta upućenost ne smije da trpi bilo kakvu barijeru.

Zaista sam zahvalna, mislim da je ovo veliki gest - istakla je Cvijanović novinarima na graničnom prelazu Sitnica, gdje je ozvaničeno ukidanje putarine. Cvijanović je istakla da veoma cijeni ovaj gest Crne Gore, koji će mnogo značiti i za građane i privredu.

Ovo je gest koji se uklapa u naše dobre prijateljske odnose u kojima želimo da uklanjamo barijere, a ne da ih postavljamo. Mislim da je ovo pravi način da se tako nešto postigne - rekla je Cvijanović. Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ozvaničili su danas ukidanje putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog.