20240219_092841.jpg (415 KB)

U ulici Vuka Karadžića i okolnim ulicama kod zgrade Gradske uprave u toku su pripremni radovi, nakon čega slijedi izgradnja novog dijela trotoara, koje izvode radnici preduzeća „Radnik“.

Radove finansira Grad Trebinje, vrijednost je 250.000 KM sa PDV-om, a trebalo bi da budu završeni do početka turističke sezone.

Bojan Čvoro, direktor JU „Radnik“ kaže da je ugovorena površina koja treba da se poploča oko 1.050 kvadratnih metara, a pripremni radovi koji su u toku odnose se uklanjanje ostataka starog trotoara, asfaltnog i betonskog sloja i starih ivičnjaka.

„U saradnji sa komunalnim preduzećima iz našeg grada radimo izmiještanje starih i dodavanje novih elektro, vodovodnih i telekomunikacionih instalacija kako bi sve bilo spremno za postavljanje novih kamenih ivičnjaka i ploča. U narednih par mjeseci kompletan trotoar trebalo bi da bude popločan u ulici Vuka Karadžića i okolnim ulicama oko zgrade Gradske uprave. Ako bude sve po planu radovi bi trebalo da budu završeni prije početka turističke sezone“, naveo je Čvoro.

On je dodao da su na ovim radovima angažovani svi terenski radnici JP "Radnik".