rsz_unnamed_55.jpg

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Grada Trebinja, raspravljaće se o prijedlogu Odluke o uslovima organizovanja i načinu naplate parkiranja vozila na javnim parkiralištima na području našeg grada.

U pojedinih medijima, pojavila se vijest u kojoj se navodi da će cijene parkinga u Trebinju dodatno poskupiti, te da će se to negativno odraziti na posjećenost.

Marko Miskin, direktor JKP „Parking servis Trebinje“, demantovao je ove navode, rekaviši da se promjene odnose na zatvorene parkinge sa novim elektronskim sistemom naplate, te da će se tu vršiti naplata i iza 21.00 časova po znatno povoljnijim i nižim cijenama u odnosu na redovne.

,,Nije istina da će doći do poskupljenja parkinga, već će doći po određenog pojeftinjenja parkinga po zonama, a to se odnosi  samo na zatvorene parkinge.  Pošto se na zatvorenim parkinzima vrši naplata elektronskim putem,kao i propust vozila, definisaće se jeftinija cjena posle 21 čas’’, istakao je Marko Miskin za Trebinje Danas.

Miskin je naglasio da će naplata i cijene parking mjesta u gradu ostati nepromjenjene, te da se pojeftinjenje odnosi na zatvorene parkinge.