20240201_093753.jpg (196 KB)

U Domu penzionera Trebinje, koje kao i ostale uslužne organizacije i privredne subjekte ozbiljno pogađaju poskupljenja osnovnih životnih namirnica, još uvijek neće povećavati cijene svojih usluga.

Prema riječima Rajka Ćapina direktora ove ustanove cijene smještaja u Domu penzionera znatno je manja nego u ostalim sličnim ustanovama u regionu.

„Kod nas je najbolja i najraznovrsnija usluga ali i najbolja cijena. Međutim kriza nas sve pogađa a mi ćemo, ukoliko se uopšte i odlučimo za povećanje cijene usluga, iscrpiti sve mogućnosti kako bi u razgovoru sa predstavnicima opštinske i republičke vlasti pronašli najbolje rješenje za korisnike usluga ali i zaposlene koji na visokoprofesionalnom nivou obavljaju svoj posao“, kaže Ćapin.

On ističe da je Dom penzionera pokrenuo inicijativu za revitalizaciju Dnevnog centra za stare osobe u okviru postojećeg Doma penzionera te da je o ovoj ideji upoznat i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Gradska uprava koja će učestvovati u realizaciji projekta.

“Narednih dana ćemo zajedno koncipirati kako u potpunosti taj dnevni centar treba da izgleda, cilj je da ga učinimo prilagodljivijim za sve sugrađane, a prije svega za one koji gravitiraju Domu penzionera, stanovnicima naselja Hrupjela i Gorica”, rekao je Ćapin.

“Posjedujemo izvanredan prostor, osunčan i uslovan, a planirano je da u saradnji sa gradom Trebinje bude opremljen adekvatnim mobilijarom. Naši sugrađani imaće divno mjesto za druženje i slobodno vrijeme, da kroz društvene igre, ali i kreativnost, otkriju i nadograde talente koje posjeduju”, naglasio je Ćapin.

U razgovoru sa pojedinim korisnicima usluga saznajemo da su usluge u Domu penzionera na visokom nivou.

Ankica Vlatković je već treći mjesec u Domu penzionera i sve joj je, kako kaže, odlično. „Medicinsko osoblje, hrana, higijena... sve zaista odlično“.

Jedan od korisnika usluga je i doktor Dragoslav Divčić iz Sarajeva, specijalista vaskularni i abdominalni hirurg u penziji.

„Od jula prošle godine sam ovdje. Prezadovoljan sam sa svim, ja nemam ama baš nijednu riječ zamjerke. Ja sam optimista, veseo i ovdje mi je puno srce“, kaže doktor Divčić.