prodavnica-penz.jpeg (217 KB)

Prodavnica za najstariju populaciju „Treća dob“, koja djeluje u okviru Agrarnog fonda grada Trebinja od osnivanja 2020. godine ostvarila je ukupan promet od 734.000 KM, od čega je Grad Trebinje subvencionisao oko 275.000 KM.

„Prodavnica za penzionere ‘Treća dob’ je uspješan projekat i zadovoljni smo poslovanjem tokom prethodne tri i po godine, jer smo omogućili određenom broju penzionera iz našeg grada da osnovne životne namirnice, mogu kupovati po nižim cijenama“, istakao je Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.

Prema njegovim riječima u ovoj prodavnici osnovnim životnim namirnicama redovno se snabdijeva se oko 1.800 korisnika, dok je do sada, u saradnji sa udruženjima penzionera iz Trebinja izdato preko 2.500 kartica za kupovinu u ovoj prodavnici.

„Kada smo došli na ideju da se otvori ovakva prodavnica, razmišljali smo na koji način i kome je neophodna podrška i procijenili da su to kategorije penzionera čiji je iznos penzije od minimalne do visine prosječne penzije u RS. Tako smo definisali i pravilnik, po kome penzioneri koji primaju penziju u tom rasponu, mogu podnijeti zahtjev za izdavanje kartice, koja se koristi prilikom kupovine“, rekao je on.

IMG_20240201_093438_resized_20240201_093504994.jpg (301 KB)

Dutina ističe da nema problema sa snabdijevanjem i da u svakom trenutnu kupci imaju mogućnost da kupe sve osnovne životne namirnice i u dovoljnim količinama. Imali smo određenih problema sa snabdijevanjem na početku rada, a za vrijeme pandemije korona virusa, kada nam niko od dobavljača nije mogao garantovati stabilnu isporuku zbog čestih promjena nabavnih cijena proizvoda’’, istakao je Dutina, dodajući da od tada nikakvih problema u snabdijevanju nije bilo, te da u svakom trenutku imaju dovoljne količineproizvoda na zalihama.

Dutina napominje da u ovoj prodavnici nisu proširivali asortiman proizvoda, jer je prilikom pokretanja ovakve prodavnice zamišljeno da se osnovne životne namirnice, koje su neophodne svakom domaćinstvu mogu kupiti po subvencionisanim cijenama, a u odnosu na druge trgovačke objekte.

Prodavnica za penzionere „Treća dob“ u Trebinju posluje od kraja 2020. godine i prvi je i jedini objekat ovakve vrste u Republici Srpskoj.