Crnogorski poslanici bi sutra trebalo da raspravljaju o anticrkvenom Prijedlogu zakona o vjeroispovijest, koji je juče prethodno podržao Zakonodavni odbor glasovima poslanika vladajuće većine, dok su članovi Odbora iz opozicionog DF-a glasali protiv.cg-poslanici.jpg

Za otimanje hramova i svetinja od Srpske pravoslavne crkve glasali su: Miodrag Vuković, Momčilo Martinović, Miloš Nikolić, Danijel Živković, Andrija Popović, Branka Tanasijević, Žana Filipović, Jovanka Laličić, Nada Nenezić, Halil Duković, Nedžad Drešević, Suad Numanović i Mirsad Murić.

Oni su se ujedno oglušili i na kletvu kako Svetog Vasilija Ostroškog, i zakletvu hiljade građana na Trojičidanskom saboru u Podgorici i Svetovasilijevskom saboru u Nikšiću.

„Kupih Velji Do i sve Vladovića i Zanuglice. Bog je svjedok. I ko bi pokušao da nešto otme od manastira, oteo Gospod Bog takvom razoritelju njegov dom, kuću, i stoku sa sinovima i sav njegov imetak da mu Gospod Bog zatre i raspe odjednom u vjekove. Amin. Da njegov dom nastrada u vjekove. Amin“, kaže se u kletvi Sv. Vasilija Ostroškog.

Oni su uprkos volji naroda, i potpisa preko 100 000 punoljetnih građana Crne Gore, koji su se izjasnili protiv ovakvog Zakon, podigli ruku kako bi podržali otimanje srpskih svetinja.