"Premijer Zdravko Krivokapić je uz podršku partije Mila Đukanovića smijenio ministra Pravde Vlada Leposavića, samo zbog toga što je rekao ono što svaki Srbin misli" – Da se u Srebrenici nije desio genocid, napisao je crnogorski političar Vladislav Dajković.

Istakao je da nije član Parlamenta, niti Vlade niti je zaposlen u institucijama Crne Gore, ali je, kaže, neko ko je cijelog sebe dao u borbi za slobodu, ne tražeći apsolutno ništa zauzvrat.

"Mjesecima ćutimo na konstantna ponižavanja srpskog naroda: Priznanje Kosova, zaduživanja bez pokrića, protjerivanje ambasadora Srbije, ljubljenja NATO zastave, nepotpisivanje sporazuma sa Crkvom – i tako u nedogled.

Ipak, ovo je kap koja je prelila čašu. Nismo mi krvarili svih ovih decenija da bi Zdravko – koga smo na našim leđima unijeli u Vladu – danas glasao sa Milom smjenu jednog čovjeka samo zato što je ponosan Srbin"-naglasio je Dajković.

"Najzad, kao neko ko je aktivno učestvovao u kampanji koalicije “Za budućnost Crne Gore” i kao neko ko je na skroman način pomogao Zdravku Krivokapiću da postane premijer, čiste savjesti i mirna srca mogu reći:

Zbogom, Zdravko i znaj jedno: Okrenuo si leđa i nama, ali i našem blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju i našoj Crkvi.

To se ne prašta"- poručio je Dajković.