4.JPG (163 KB)

Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, policijski službenici Policijske uprave Trebinje su danas organizovali Dan otvorenih vrata za učenike nižih razreda osnovnih škola i djecu iz vrtića ispred Policijske uprave Trebinje.

Policijski službenici su mališane, u skladu sa njihovim uzrastom, upoznali sa načinima i metodama policijskog djelovanja, kao i sa materijalno-tehničkim sredstvima koja se koriste tokom obavljanja redovnih policijskih zadataka.

Ovom prilikom edukovali su najmlađe sugrađane i o saobraćajnim pravilima i propisima koja moraju poštovati kao pješaci u saobraćaju, kao i o drugim bezbjednosnim aspektima bitnim za sticanje opšte saobraćajne kulture.

Cilj aktivnosti jeste da se najmlađi sugrađani, kao i svi građani, upoznaju sa radom Ministarstva, te da im se približi rad policije i izgradi što bolji odnos i povjerenje.

Djeca su pokazala veliku zainteresovanost u komunikaciji sa policijskim službenicima, prilikom čega im je ukazano da im policijski službenici uvijek stoje na raspolaganju, te da se istima mogu obratiti kad god im je to potrebno.

3.jpg (208 KB)

2.jpg (156 KB)

5.JPG (197 KB)

1.jpg (124 KB)

7.JPG (111 KB)

6.JPG (143 KB)