Skupstina 1.jpg (361 KB)

Za danas zakazana je 15. redovna sjednica Skupštine grada Trebinja, a na dnevnom redu je čak 37 tačaka dnevnog reda.

Odbornici će, pored ostalog, razmatrati Prijedlog rebalansa budžeta grada za 2022. godinu, kojim su planirana ukupna budžetska sredstva u iznosu od 39 411 900 KM, te odluku o usvajanju Prijedloga budžeta grada za 2023. godinu i njegovom izvršenju, pri čemu planirana budžetska sredstva iznose 40 070 500 KM.

Na obimnom dnevnom redu su i prijedlozi koji se odnose na program rada Skupštine grada za 2023. godinu, dodjeli Svetosavske nagrade, usvajanju programa subvencionisanja dijela troškova javnih vodnih usluga, vodosnabdijevanja odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda za socijalno ugrožene kategorije stanovništva te utvrđivanje poreske stope za oporezivanje nepokretnosti i visini vrijednosti nepokretnosti po zonama u 2023. godini.

Biće raspravljano i o prijedlogu odluke o podršci realizaciji projekta izgradnje objekta sigurne kuće u Zasad polju, programu zajedničke komunalne potrošnje i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica za 2023. godinu, planu utroška sredstava ostvarenih po osnovu prihoda od posebnih vodnih naknada u narednoj godini, a posljednja tačka je Izbor i imenovanje.

Sjednica gradskog parlamenta počinje u 10 časova, u velikoj sali Grada Trebinja, uz direktan prenos u programu Radio Trebinja.