Dvodnevna investiciona konferencija, koja će danas biti otvorena u Trebinju, okupiće brojne domaće i strane privredne subjekte, članove regionalnih i državnih privrednih komora, kao i čelne ljude gradova i opština Republike Srpske i BiH.


Predsjednik Srpske Milorad Dodik učestvovaće u radu skupa od 17.00 časova, dok će otvaranju, planiranom za 10.00 časova prisustvovati ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.
Cilj konferencije "Investiraj u Trebinje 2017", koju će svečano otvoriti gradonačelnik Luka Petrović, jeste predstavljanje mogućnosti uspješnog ulaganja i poslovanja, kao i upoznavanje učesnika o olakšicama i zakonskim regulativama koje pruža grad na Trebišnjici.
Skup organizuje Grad Trebinje, uz podršku predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Ministarstvo trgovine i turizma će na ovom privrednom skupu učestvovati u panelu posvećenom turizmu.
Konferencija će biti održana danas i sutra u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, sa početkom u 10.00 časova. Nakon završene konferencije biće objavljeno saopštenje, najavljeno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske.
Nakon konferencije, ministar Klokić posjetiće opštinu Bileća, koja učestvuje u programu postinvesticione podrške, kao i lokalne firme "Kovnica" i "Ljekobilje", te vinariju "Parežanin".
SRNA