Danas počinje proljeće, dok u isto vrijeme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.


Proljeće će nastupiti u 11.29 časova.
Na dan proljećne ravnodnevice, obdanica i noć nisu jednake dužine.
U noći između subote i nedjelje, 25. i 26. marta, prelazi se na ljetno računanje vremena.
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i toplije, uz temperaturu do 22 stepena Celzijusova.
Ujutru će biti pretežno oblačno i uglavnom suvo, a vrlo slaba kiša moguća je samo ponegdje na istoku.
Tokom dana očekuje se postepeno razvedravanje, prvo na zapadu i jugu a zatim i u ostalim predjelima. Popodne će biti sunčanije uz malo oblaka i toplije.
Dnevna temperatura vazduha od 16 do 22, u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.
Vjetar će biti slab i promjenljiv, popodne jugozapadni. U utorak, 21. marta, očekuje se pretežno sunčano i još malo toplije vrijeme.
Popodne na zapadu postepeno naoblačenje, kada će početi da duva i slab do umeren jugo. Jutarnja temperatura vazduha od pet do 10, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.
Dnevna temperatura vazduha biće od 17 do 23, u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.
U srijedu, 22. marta, biće toplo i sunčano u prvom dijelu dana. Popodne na zapadu i sjeveru postepeno naoblačenje koje će donijeti povremenu kišu i lokalne pljuskove. U ostalim predjelima pretežno sunčano.
Jugo će postepeno jačati u Krajini i Hercegovini. Jutarnja temperatura vazduha biće od četiri do 10, ponegdje na zapadu do 12 stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od 17 do 23, u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.
U četvrtak, 23. marta, biće toplo i vjetrovito vrijeme. Prijepodne oblačnije, a tokom dana pretežno sunčano uz malo oblaka. Duvaće umjeren, na jugu i zapadu povremeno jak jugo.
Jutarnja temperatura vazduha od šest do 12, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova. Dnevna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.
SRNA