Palata službe predsjednika Srbije - Foto: arhiv
Privredna komora Srbije organizovaće danas Srpsko-egipatski biznis forum, u okviru zvanične posjete Srbiji predsjednika Egipta Abdela Fataha el Sisija.

Forum će početi u podne u Palati Srbija, a učesnicima će se obratiti predsjednici Srbije i Egipta, Aleksandar Vučić i Abdel Fatah el Sisi, najavljeno je iz PKS.

Moderator poslovnog foruma biće predsjednik PKS Marko Čadež.

Na poslovnom forumu učestvuju i ministarka industrije i trgovine Egipta Nevin Gamea, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, predsjednik Federacije egipatskih industrija Mohamed Zaki el Sevedi i predsjednik, Federacija trgovinskih komora Egipta Ibrahim Mahmud el Arabi.

Uoči foruma, u 11 časova, biće održane prezentacije Razvojne agencije Srbije "Zašto investirati u Srbiju" i Federacije egipatskih, afričkih i mediteranskih komora "Poslovati sa Egiptom", navedeno je u saopštenju.

Nakon foruma predviđeni su B2B (biznis tu biznis) susreti srpskih i egipatskih kompanija iz sektora poljoprivrede, građevinarstva i infrastrukture, energetike, zdravstva, turizma, telekomunikacija i IT...

Egipatska ekonomija je druga najjača privreda u arapskom svijetu, poslije Saudijske Arabije.

Najveći deo egipatske ekonomije oslanja se na turizam i izvoz nafte i gasa, kao i na prihode od Sueckog kanala.

U prva tri mjeseca ove godine, ukupna robna razmjena Srbije i Egipta povećana je za više od 72 odsto, u odnosu na isti period prethodne godine.