Danas spremite proljećne jakne, biće toplo
U Republici Srpskoj  danas će biti pretežno sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha do 20 stepeni Celzijusovih.

Jutro je toplije, na istoku i krajnjem sjeveru umjereno do pretežno oblačno, oko rijeka i po kotlinama prolazna je magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 14 do 20, u višim predjelima na istoku od 10 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Gacko i Sokolac minus tri, Bileća, Višegrad, Kalinovik, Rudo, Foča i Šipovom minus dva, Zenica minus jedan, Ribnik i Sarajevo nula, Prijedor, Han Pijesak i Bihać jedan, Banjaluka, Doboj, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Srbac, Srebrenica, Čemerno, Tuzla i Mostar dva, Zvornik i Trebinje tri, Bijeljina i Kneževo pet i Neum osam stepeni Celzojisovih.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature u višim predjelima mogući su nailasci na poledicu.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a iz AMS savjetuju oprezniju vožnju i na dionicama u usjecima zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela "Putnikovo brdo dva" izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj.

Privremeno je sanirano klizište na regionalnom putu Mrakovica - Gornji Podgradci, na dionici Vodice - Gornji Podgradci, tako da se saobraćaj za sada odvija nesmetano u obje saobraćajne trake.

Zbog opasnosti od ponovnog aktiviranja, vozačima se savjetuje oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Rača - Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Na regionalnom putu Rudanka - Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu "Grapska - Kostajnica" u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ - Čajniče - granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na području FBiH u toku su radovi na magistralnim putevima Grude - Vitina i Čevljanovići - Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.