Tradicionalno, i ove godine, po treći put zaredom, Biciklistički klub „Leotar“ organizuje MTB trku za bicikliste svih generacija.biciklisti-trka.jpg

Danas će se na startu u Njegoševoj ulici naći zaljubljenici u dvotočkaše koji će pokazati svoje znanje i umijeće u trci, ukupne dužine 22 kilometra.

„Očekujemo učešće rekordnog broja takmičara, doći će brojni takmičari ali i rekreativci, ne samo iz Trebinja nego i iz zemalja okruženja. Ja ću iskoristiti priliku i pozvati naše starije članove, ali i iskrene ljubitelje ovog, sve popularnijeg sporta, da nam se tog dana pridruže. Nije važno hoće li voziti takmičarsku ili rekreativnu vožnju. Najvažnije je da se okupimo i popularišemo ovaj lijepi sport“, kaže Blagoje Rosandić, predsjednik Biciklističkog kluba „Leotar“.

Start trke prve kategorije, od 12 do 20 godina je u 18 časova, pet minuta kasnije kreće druga kategorija, trka za uzrast od 20 do 50 godina a od 18 časova i 10 minuta počinje trka u trećoj kategoriji, od 50 i više godina, odnosno rekreativna vožnja za bicikliste od 12 godina i starije.

Takmičari se za start mogu prijaviti danas, a u klubu napominju da svi učestvuju u trci na vlastitu odgovornost.