Turističko-privredna manifestacija „Dani bilećkih proizvoda“ biće održana u subotu 22. i nedjelju 23. juna, u Sportskoj dvorani „Tijana Bošković“ u Bileći.


Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, za sedmi sajam privrede i stvaralaštva prijavljeno je 80 izlagača.


Istovremeno, u Bileći se održava i 10. jubilarni skup „Bilećanaca“, bivših pitomaca škole rezervnih oficira, na kome se očekuje preko 570 učesnika koji su vojnu obuku nekada prošli u bilećkoj kasarni.


Po prvi put ove godine biće održana i konferencija beba za koju je do sada prijavljeno 63 najmlađih Bilećana, uzrasta do dvije godine, a biraće se najmlađa, najstarija, kao i beba sa najviše braće i sestara.


„Dani bilećkih proizvoda“ u subotu počinju u 13 časova defileom pitomaca Škole rezervnih oficira, a nakon svečanog otvaranja, od 18 časova i 30 minuta biće organizovana Konferencija beba.


Prvi dan manifestacije završava kulturno-zabavnim programom i „Lipa festom“, na platou ispred Sportske dvorane.


U nedjelju je planiran defile učesnika Međunarodnog festivala dječijeg folklora, koji će ove godine okupiti oko 200 članova kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i regiona.


U 12 časova u Domu kulture „Jefto Dedijer“ biće održana smotra najmlađih folkloraša.


Organizatori dvodnevne manifestacije su Opština Bileća i bilećka Turistička organizacija.


Radio Trebinje