U Trebinju su sinoć otvoreni 14. Dani porodične medicine. Okupili su oko 200 ljekara porodične medicine iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.dani-porodicne med..jpg

Ovo je prvi put da se Dani porodične medicine održavaju u Trebinju. Tema ovogodišnjih Dana porodične medicine je “Stres i kako protiv njega”. Na skupu je istaknuto da je stres globalni problem i da je veoma važno da se o tome više govori, kako zbog ljekara koji se zbog svog posla suočavaju sa stresnim situacijama, tako i zbog pacijenata

„Pokušaćemo da kroz jedan konferencijski prilaz dođemo do nekih rješenja, da određene mjere i aktivnosti preporučimo i našim članovima – kako da se izbore sa svakodnevnim pritiscima“, rekao je predsjednik Udruženja doktora porodične medicine Draško Kuprešak .

Doveli smo i eminentnog predavača iz Beograda Zorana Ilića koji će održati dvočasovnu radionicu o temi sindroma sagorijevanja na poslu. Mi u porodičnoj medicini najbolje poznajemo svoje pacijente – to znanje moramo i da iskoristimo na najbolji mogući način da im pomognemo“, dodala je načelnica Službe porodične medicine Doma zdravlja Trebinje.

.Svečanom otvaranju prethodilo je uvodno predavanje o radu Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Miroslav Zotović tokom kojeg su se ljekari upoznali sa mogućnostima koje ovaj Zavod nudi pacijentima.

Tokom dvodnevnog skupa, o temi “Stres i kako protiv njega”, govoriće eminentni stručnjaci.