Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović – u svojstvu izaslanika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika – posjetili su danas u trebinjskom porodilištu majku Mirjanu koja je porodici Kurajica u noći između srijede i četvrtka donijela osmu prinovu.


Porodilji su uručena dječija kolica – dar predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a prigodni pokloni stigli su i od Gradske uprave.

Gradonačelnik Ćurić podsjeća da Gradska uprava nizom programa pomaže višečlane porodice, pa nije izostala ni podrška porodici Kurajica.

„Sve porodice sa četvoro i više djece, a gdje nije bilo državno zaposlenje – riješili smo. Porodica Kurajica bavi se poljoprivrednom proizvodnjom, a Gradska uprava će ih podržati i u tom segmentu. Naš cilj je što više djece i brojnija porodica. To je nešto za šta živimo i gdje ćemo da ulažemo“, kazao je gradonačelnik Ćurić.


Djevojčica – najmlađi član porodice Kurajica već ima šest sestara i jednog brata.

Porodica Kurajica jedna od dvije najbrojnije trebinjske porodice – sa osmoro djece, a ovaj rekord u Trebinju do sada je bio ekluzivitet porodice Rista Lečića.

V.d. direktora Bolnice Trebinje Ljubica Miljanović istakla je da je majka Mirjana svih osam poroda obavila u porodilištu ove zdravstvene ustanove.

„Uslovi za porod su odlični. Porodilište je renovirano 2017. godine, a mi nastojimo u budućem planu da dodatno poboljšamo uslove – u operacionoj, porođajnoj sali i sali za male intervencije, a radimo i na edukaciji kadra za porođaj sa epiduralom“, istakla je dr Miljanović.

RT