Znam da će naš narod stradati, ali će stradati za Hrista. To je najbogoudnije stradanje za svakog pravoslavnog hrišćanina, a posebno Srbina. Naš narod i Crkva su bili 500 godina pod Turcima, a sve je to naš narod izdržao i pobijedio.

miodrag-daka-davidovic-640x480.jpg

Srbi u Crnoj Gori pobijedili su Turke, pa će, nema nikakve sumnje pobijediti i Mila Đukanovića. U ovoj borbi daćemo ako zatreba i svoje živote, ali svetinje nikada i nikome nećemo dati, kazao je najveći dobrotvor Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Miodrag Daka Davidović.

Na Daku Davidovića je podsjetimo, prije 20 dana pokušan atentat, dok je bio u društvu vladike Joanikija, u beogradskom hotelu „Kraun plaza“.

On za Informer ocjenjuje, da je ovaj Zakon o slobodi vjeroispovijesti najveća tragedija Srba u Crnoj Gori.
On je naglasio da u borbi za svetinje nema odustajanja.

„Znam da će naš narod stradati, ali će stradati za Hrista. To je najbogoudnije stradanje za svakog pravoslavnog hrišćanina, a posebno Srbina. Naš narod i Crkva su bili 500 godina pod Turcima, a sve je to naš narod izdržao i pobijedio„, kazao je Davidović i dodao:

„Pobijedile su naša sabornost, svijest i Sveta apostolska crkva. Od one noći od kad je taj nesrećni zakon donijet, pa sve dok je svijeta i vijeka, preostaje nam da se borimo. Vrijeme nam sada ne znači ništa. Da li će trajati dan ili dva, ili dva ili tri mjeseca, to uopšte nije važno, borićemo se koliko treba. Naše svetinje će biti vraćene, u to nema sumnje, poručio je Davidović.

On je takođe istakao, komentarišući slučaj policajca Miloja Šćepanovića, koji je posle 30 godina napustio stalni posao jer nije htio da bije svoje sugrađane, da u policiji ima još mnogo Šćepanovića.

„U policiji Crne Gore, ima još mnogo Šćepanovića. Moramo znati da su ti ljudi ucijenjeni, da je to njihova kora hljeba, i da postoji bojazan u njihovim glavama da će se desiti nešto loše. A ništa se neće desiti. Svi će biti spašeni pred Bogom i ljudima, ako se budu ponašali kao Šćepanović“, poručio je Davidović.