IMG_20211117_140318.jpg (105 KB)

Muzičku školu Trebinje danas je posjetila dekan Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, Maja Žuža. Cilj posjete je unapređenje međuinstitucionalne saradnje – ističe profesor Žuža.

Kako navodi, 12 učenika Muzičke škole je do sada upisalo ovu akademiju, a veći dio njih i završio sa izuzetno dobrim uspjesima.

„Muzička škola u Trebinju oduvijek gravitira ka Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. Mi kompletnu sradnju želimo da podignemo na još viši nivo, kako bismo svim studentima i učenicima pružili priliku da razvijaju svoje umjetničke sposobnosti“, kaže profesor Žuža, koja dodaje da su danas učenicima ove vaspitno-obrazovne ustanove podijelili i prigodne poklone.

Kaže da je Muzička škola na tolikom nivou, sa izuzetnim rezultatima i uspjesima, a studenti koji studiraju Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu su među najboljim studentima.

„Direktorica Babić i njen tim su pokazali da jedan predan rad, kontinuitet u učenju i vježbanju, iznjedri uvijek one najbolje“, objasnila je dekan Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

Direktor Muzičke škole u Trebinju, Dušanka Babić kaže da je od velikog značaja današnja posjeta dekana Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu jer najveći dio učenika ove škole bira za studiranje baš ovu visokoškolsku ustanovu.

„Imamo puno zajedničkih tema, a sve u interesu naših učenika. Imamo odličnu saradnju i sa profesorima Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Danas ćemo napraviti jedan sporazum između akademije i naše škole, koji će nas usmjeriti u još boljem pravcu“, dodala je ona.