Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine Luka Petrović boravili su u posjeti italijanskoj regiji Lombardija, gdje su razgovarali sa predsjednikom Italijanskog udruženje za savjet evropskih opština i regiona /Associazione Italiana per il Consiglio dei Comuni e delle Regioni d’Europa/ Milenom Bertani.

Tokom sastanka u Milanu, dogovoreno je da predstavnici najrazvijenije regije u Italiji u narednom periodu posjete Trebinje, kako bi se sagledale mogućnosti saradnje u oblastima poljoprivrede i turizma.

„Prvenstveno, voljni su da nam ponude svoje iskustvo u oblasti poljoprivrede, sa posebnim osvrtom na vinarstvo i maslinarstvo. U narednom periodu očekujemo njihovu posjetu gdje će obići naše vinarije, predložiti nove tehnologije, upoznati vinare sa uslovima izvoza u Italiju“, naveo je Ćurić.

Ćurić je kazao da je razgovarano i o turizmu te mogućnostima saradnje i predstavljanja Trebinja na sajmovima u ovoj italianskoj regiji.

„To je ekonomski najjača regija u Italiji i jedna od najjačih u Evropi po ekonomskim pokazateljima. Imaju veliki broj sajmova i vjerujem da će predstavnici kako Grada Trebinja, tako i privrednika iz našeg grada biti učesnici nekih od tih sajmova“, kazao je Ćurić.