Premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović u trodnevnoj su posjeti Kini.

19721-0-mm-f7-04-jpg-1533200624760 (1).jpg

Tokom posjete Kini održaće više sastanaka u Pekingu sa predstavnicima Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering koja je zainteresovana da sa Vladom Srpske partnerski realizuje velike projekte u energetici, ali i u drigim oblastima.

Delegacija će posjetiti i Industrijsku i komercijalnu banku Kine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Interesovanje kineskih partnera je za saradnju na projektima u oblasti energetike, konkretno u izgradnji hidroelektrana u Republici Srpskoj.

Pored toga mi smo prethodnih nekoliko mjeseci razgovarali o mogućnosti da investiraju i u druge oblasti naše industrije. U tom smislu očekujemo da ćemo imati pozitivan stav kineskih partnera da žele izgraditi jednu cementaru u Republici Srpskoj, jednu fabriku cijevi specifične namjene, a takođe potpisaćemo i memorandum o zajedničkom radu na izradi studije za izgradnju aerodroma u Trebinju – rekao je Đokić.