IMG-8379f1ccb5bab3f200f1c5fc233d7842-V.jpg (225 KB)

Grad Trebinje nastavlja da njeguju prijateljske odnose sa gradovima iz regiona, sa kojima ima izuzetnu saradnju. U proteklim danima, predstavnici našeg Grada boravili su u Vranju i Novom Sadu, gdje su prisustvovali obilježavanjima dana ovih gradova.

Zamjenika gradonačelnika Trebinja Dražena Boškovića ugostili su u Novom Sadu, gradu koji sa Trebinjem već godinama unazad gradi prijateljske i partnerske odnose i razmjenjuje brojna iskustva u različitim oblastima.

Bošković je kazao da mu je izuzetna čast što je imao priliku da kolegama i svim građanima Novog Sada prenese srdačne čestitke iz najjužnijeg grada Republike Srpske, iz srca Hercegovine.

“U Novom Sadu živi veliki broj Hercegovaca, a mlade generacije iz Trebinja se najčešće odlučuju da upravo u njemu stiču svoje visokoškolsko obrazovanje. Sa Gradskom upravom, ali i drugim institucijama koje su smještene u Novom Sadu, Trebinje zajednički radi na realizaciji nekoliko važnih ideja. U ovom gradu djeluje i udruženje Hercegovaca sa kojim imamo bratske odnose”, naveo je Bošković.

Prema njegovim riječima, Dan Novog Sada iskoristio je da gradonačelniku Milanu Đuriću prenese čestitke gradonačelnika Mirka Ćurića, ali i svih građana Trebinja.

S druge strane, na samom jugu Srbije, delegacija Grada koju predvodili načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić, prisustvovala je obilježavanju Dana Vranja, sa kojim Trebinje, takođe, ima prijateljske odnose.

Skočajićeva je istakla da su osim predstavnika Trebinja, svečanom prijemu kod gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića prisustvovali i predstavnici Istočnog Sarajeva, Kumanova i Broda.

“Drago mi je što Trebinje nastavlja da se povezuje širom regiona sa brojnim gradovima, sa kojim razmjenjujemo dobre prakse, svjesni da samo na taj način možemo dodatno da unaprijedimo naše lokalne zajednice”, poručila je Skočajićeva.

Dan-grada-1.jpg (273 KB)