Odbornici Skupštine Grada Trebinja donijeli su odluku da deponija za odlaganje nepotrebnog građevinskog materijala bude smještena na lokaciji Majdan pijesak u neselju Čičevo, čime će znatno biti riješen problem divljih deponija koji je već godinama izražen u ovom gradu.



Odluka je usvojena uz napomenu da nakon završetka ove, treba pristupiti sređivanju i drugih deponija u gradu.
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja Marko Rikalo naveo je da je u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećem već duži period rađeno na odabiru lokacije koja bi bila na prihvatljivoj udaljenosti od centra grada kako građani ne bi imali dodatne troškove za prevoz.
"Lokacija koju smo izabrali je nekultivisan prostor koji je devastiran eksploatacijom pijeska, tako da bi se skladištenjem građevinskom materijala izvršila njegova rekultivacija, a taj materijala bi se poslije mogao koristititi i za nasipanje lokalnih i seoskih puteva kojima je neophodna sanacija", rekao je Rikalo.
On je napomenuo da je u postupku odabira lokacije jedna od osnovnih stvari bila saglasnost građana koji žive na tom području.
"Zajedno sa građanima smo i obilazili lokacije, a u postupku formiranja gradske deponije biće urađeni elaborat uticaja na životnu sredinu", rekao je Rikalo.

On je istakao da je ovo prvi, najvažniji korak u sređivanju divljih deponija u gradu.
"Siguran sam kada ova deponija počne sa radom da će inspekcije pojačati kontrolu i kazniti nesavjesne građane za odlaganje otpada na za to nepredviđeno mjesto", dodao je Rikalo.
Odbornik Ljubiša Krunić iz PDP-a podržao je ovu odluku i predložio da se po završetku ovog projekta počne sa čišćenjem ostalih deponija.
SRNA