policajac


U selu Držanovac kod Žitorađe Stefan Džefarević (21) ubio je sekirom svog rođenog brata Ninoslava (27) nakon svađe.

Zločin se desio na Badnje veče u njihovom dvorištu, nakon što su se obojica vratili iz sela sa badnjacima.

Nakon što je počinio zločin Stefan je sjeo kraj ubijenog brata i plakao. U momentu kada se sve događalo, u kući su bile obje supruge i baba Slavica koja ih je očuvala, kao i djeca obojice braće. Prethodno je Stefan nožem pokušao da ubije i njihovog zajedničkog prijatelja, ali se on otrgao i pobjegao.

„Nisam mogla da ih spriječim, Stefan je prvo izvukao nož na Ninoslavljevog prijatelja, pa kada je ovaj pobjegao, krenuo je na Ninoslava. On je uspio da mu uzme nož, a Stefan je onda dohvatio sekiru i udario ga u glavu“, kaže kroz suze žena ubijenog Tanja Ilić.

Užas na Badnji dan: Brat ubio brata sjekirom

Ona dodaje da je sve krenulo nakon što su se iz sela vratili pripiti.

„Prvo je Stefan počeo da se svađa sa mnom. Pominjao je njihovu pokojnu majku i optuživao me da sam je tukla ranije. Tada smo bili ispred ove naše nove kuće. Ninoslav, da bi izbjegao svađu, sišao je dole u staru kuću. Onda je Stefan krenuo za njim i stali su u dvorište. Tada se sve desilo“, kaže očajna žena koja sa stradalim ima četiri maloljetne kćerke.

“Udario ga je sjekirom i on je samo pao”

Sve se dogodilo vrlo brzo, nakon koškanja između braće niko nije stigao da reaguje, niti je mogao, s obzirom da su u tom momentu u kući bile tri žene sa djecom.

„Udario ga je sjekirom u potiljak i Ninoslav je samo pao, a on je onda počeo da plače“, dodaje supruga stradalog Ninoslava.

I u okruženju kažu da je Stefan bio svađalica i prgav čovjek. Sa suprugom Violetom Avdić ima sina.

Kažu da je i prema njoj bio nasilan. Za razliku od njega, stradali Ninoslav je bio vrijedan i domaćin.

Kako kažu, za tri godine je uspio da napravi novu kuću za njega i porodicu u dvorištu u kojem su svi živjeli u staroj kući. Nedavno se uselio u novu kuću.

„Obojicu sam ih očuvala. Ne znam šta da kažem. Bilo je strašno. Šta ćemo sada“, kuka baka Slavica koja živi sa njima.

Nakon što je policija izašla na lice mjesta, Stefan je uhapšen i određena mu je mjera policijskog zadržavanja do 48 sati nakon koje će biti saslušan u Višem tužilaštvu u Prokuplju, prenosi Kurir.