Detalji hapšenja jednog od najtraženih evropskih bjegunaca (FOTO)
ISTOČNO SARAJEVO - M.S. (33), jedan od najtraženiji bjegunaca Evropske unije, uhapšen je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Kako su naveli iz MUP-a Srpske akcija "Tokio" usmjerena je na hapšenje člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom kokaina.

"U ovim aktivnostima slobode je lišeno lice M.S., državljanin Republike Slovenije i BiH, za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži vremenski period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je M.S. nastavio da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Evropske unije, BiH, Republike Srbije i Republike Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prevoz i prodaja više od 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin.

"U akciji sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram droge kokain, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila", dodaje se u saopštenju.

On će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa.