Detalji napada u Tesliću: Mladići se naguravali, pa odbacili bombuFoto: Dražan Pozderović | Detalji napada u Tesliću: Mladići se naguravali, pa odbacili bombu

TESLIĆ – Prije napada bombom u kojem su sinoć povrijeđena dvojica mladih Teslićana, oni su se verbalno sukobili zbog čega je osumnjičeni M.J. (20) u noćnim satima sa bombom došao do kuće oštećenog J.S. (25), potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako saznajemo, nakon svađe su se razišli, a J.S. je došao kući, međutim, došao je M.J. koji je izvadio ručnu bombu.

“Kada je vidio da M.J. ima bombu, J.S. se fizički sukobio sa njim u namjeri da mu otme, ali je u tom komešanju izvađen osigurač pa su mladići uspjeli odbacili bombu 10-15 metara dalje i tako je eksplodirala”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

U eksploziji je J.S. zadobio manje povrede i odmah je pušten na kućno liječenje dok je osumnjičeni M.S. zadržan u dobojskoj bolnici, ali kako saznajemo nije životno ugrožen.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšeno da policijski službenici rade na dokumentovanju krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materije.

Kako su naveli, drže pod nadzorom povrijeđenu osobu M.J. iz Teslića za koju postoji osnov sumnje da je izvršila navedena krivična djela a koja se nalazi u bolnčkoj ustanovi.

"Policijskoj stanici Teslić sinoć oko 22.15 časova prijavljeno je da je osoba M.J. aktivirala ručnu bombu ispred porodične kuće oštećenog na području opštine Teslić. Tom prilikom je ova osoba i osoba J.S. sa područja opštine Teslić zadobila tjelesne povrede”, navode iz policije.

U toku je rad po navedenom pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Kako saznajemo policija je nožac obavila uviđaj kojem je prisutvovao i tužilac.