Detalji nazapamćenog zločina u Foči: Ubio dječaka jer otac iz straha nije zaustavio automobil

Nakon što se vozač iz straha nije zaustavio kada ga je Borivoje Tešović (54) juče pokušao zaustaviti, napadač je pucao na automobil i ubio njegovog devetogodišnjeg sina, saznaje Srpskainfo.

Izvor Srpskainfo otkriva sve detalje krvavog pohoda Tešovića i kako je izbjegnuta još veća tragedija.

Šta je motiv i zbog čega se Tešović odlučio da krene da puca po ljudima, za sada nije poznato, ali mještani pričaju da ovakav zločin se ne pamti.

– Sve je krenulo u nedjelju oko 15 časova kada je Tešović u mjestu Zavait izašao na lokalni put naoružan puškom i zaustavio vozilo. Kada je vozač vidio da stoji na putu i da u ruci ima pušku, on je stao. Tešović je zatim ušao u vozilo i zaprijetio mu puškom i naredio da ga vozi do njegove kuće – otkriva izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, vozač iz straha ga je odvezao, a Tešović je iz kuće uzeo još jednu pušku i bombu i naredio toj osobi da ga vozi nazad. Ovaj vozač je zatim obavijestio policiju o ovom događaju i veliki broj policajaca je upućen na lice mjesta u potrazi za manijakom.

– Nakon toga, on je opet na lokalnom putu pokušao zaustaviti drugo vozilo. Vozač je bio sa sinom u vozilu i kada je vidio naoružanog čovjeka, prepao se i nije stao nego je pokušao pobjeći. Tešović tada iz puške kreće da puca prema vozilo. Tom prilikom nesretni dječak je pogođen i usmrćen – ističe naš sagovornik.

Odmah je o ovom događaju obaviještena policija i na lice mjesta upućene su sve raspoložive policijske snage i pripadnici Jedinice žandarmerije.

– U međuvremenu, stigla je i nova prijava policiji. Jedan od mještana je prijavio da dok je vozio da je primijetio neku barikadu na putu i kada je izašao iz vozila da je skloni, da mu je prišao Tešović sa puškom i naredio da ga vozi prema Čelebiću – kaže izvor Srpskainfo.

Dodaje da se policija odmah zaputila na to mjesto i da je on lociran u lovačkom domu.

– Policija je blokirala sve ulice i onemogućila mu da pobjegne. Pokušali su pregovarati sa njim i ubijediti ga da se preda, ali je Tešović to odbijao. Oko ponoći on je pokušao da baci bombu na pripadnike žandarmerije, ali su ga oni ubili u tom pokušaju – ističe pomenuti sagovornik.

Mještani sela Zavait i okolnih sela danas su u šoku zbog ovog događaju i ističu da je Tešović navodno imao psihičkih problema, ali da niko nije mogao očekivati da ovako nešto uradi.