Detalji stravične nesreće kod Milića: Prešao u suprotnu traku i uletio u smrt
MILIĆI – U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 14 časova na magistralnom putu u mjestu Podgora u Milićima, stradao je stariji muškarac iz Vlasenice, dok su četiri muškarca iz drugog auta povrijeđena.

Kako saznaju nezvanično "Nezavisne novine", vozač citroena J.B. (73) koji je stradao tom prilikom, je prešao u suprotnu traku i udario u terenac jeepa u kojem su se nalazile četiri osobe koje su povrijeđene.

Još uvijek se ne zna razlog zbog kojeg je vozač citroena, koji je stradao, prešao u suprotnu traku.

U jeepu su se nalazili vozač S.V. (42) iz Srbije, M.Đ. (23) i P.G. (22) koji su lakše povrijeđeni, a J.B. (42) je zadobio teške tjelesne povrede.

Iz Policijske uprave Zvornik su saopštili da su Policijski službenici Policijske stanice Milići izvršili uviđaj saobraćajne nesreće.

"Uviđaju je prisustvovao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Vlasenica. U saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo vozilo jeep kojim je upravljao S.V. iz Republike Srbije i citroen, kojim je upravljalo J.B. iz Vlasenice. U jeepu su se nalazili i putnici J.B., M.Đ. i P.G. Na lice mjesta su upućeni i pripadnici Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Milići, koji su konstatovali smrt kod vozača J.B. iz Vlasenice. Vozač i putnici iz vozila "Jeep" su upućeni u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, gdje su vozaču i putnicima M.Đ. i P.G. konstatovane lake tjelesne povrede od strane dežurnog doktora, a putniku J.B. teške tjelesne povrede", naveli su iz PU Zvornik.

Dodali su da je tokom vršenja uviđaja trajala totalna obustava saobraćaja za sva vozila od 14.25 do 16.30 časova.

"Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica je naložio vršenje obdukcije smrtno stradalog lica i dostavljanje Izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama", dodali su iz PU Zvornik.