U nedjelju ujutru je tragično preminuo Stefan Savić, reprezentativac Srbije u borilački sportovima. Osvajač bronze na Evropskom prvenstvu u MMA iz novembra 2023. godine je žrtva napada koji se desio u noći između subote i nedjelje u centru Beograda. Na uglu Dunavske i Dobračine Savić je nađen sa ubodnom ranom.

Kurir je izvijestio da je po svjedočenju jednog od očevidaca preminulog Savića napadač je ubo u predelu srca i zatim nastavio i ubo još jednu osobu u blizini.

“Sumnja se da je nepoznati napadač prišao Stefanu i da je ubrzo došlo do sukoba koji se kobno završio, s obzirom da je ubica zario nož mladiću kod srca, tačnije ispod pazuha. Sve se dogodilo nasred ulice. Mladić je pao na pod, a napadač je pobjegao u nepoznatom pravcu, a neko od prolaznika pozvao je Hitnu pomoć koja je ubrzo zbrinula. Mnogo je krvario i nažalost u Urgentnom centru u Beogradu je podlegao povredama i pored svih napora lekara”, naveo je izvor “Kurira“.

Kako nezvanično saznaje Telegraf, najvjerovatnije je došlo do svađe u klubu, nakon čega je počelo gurkanje ispred kluba, da bi dvojica kenula da ga jure uz Dobračinu ulicu. Stefan je bježao, ali su ga sustigli, a jedan ga je izbo nožem.

Kad su ga izboli, nastavili su ka Gundulićevom vencu. Takođe, policija je pronašla i automobil u Dunavskoj ulici.

MMA Savez Srbije se oprostio od ubijenog Stefana Savića

– Sa dubokim žaljenjem obavještavamo vas da je u ranim jutarnjim časovima tragično preminuo naš mladi reprezentativac Stefan Savić. MMA borac izuzetnog talenta i posvećenosti, zauvijek će ostati urezan u istoriju osvajanjem bronzane medalje, predstavljajući prvu generaciju koja je ponosno donijela odličje Srbiji u MMA. Njegov neizmjerni talenat, radna etika, ali i dobrota, ljubaznost i sportski duh, čine neizbrisiv trag. MMA Savez Srbije je potresen ovim gubitkom i iskreno izražava saučešće porodici i prijateljima. Počivaj u miru! -stoji u objavi MMA saveza Srbije.

Da podsjetimo, prema saznanjima Telegrafa, oko 1 sat poslije ponoći Hitna pomoć je dovezla u Urgentni centar dva muškarca, 2001. i 1992. koji su zadobili u Dunavskoj ulici ubodne rane. Njih su napala dva NN lica, jedan je povrijedio obojicu. Muškarac 2001. je preminuo, dok su drugom konstatovane teške tjelesne povrede i lakše tjelesne povrede.