muzicka nagrade.jpg

Na međunarodnom takmičenju „Art in“u Kavadarcima u Makedoniji, učenici trebinjske Muzičke škole, osvojili su devet nagrada - četiri prve, četiri druge i jednu treću nagradu.Takmičenje je ove godine zbog epidemiološke situacije održano onlajn.

Prve nagrade su osvojili: Doroteja Radanović, učenica šestog razreda u kategoriji harmonika u klasi Dušanke Babić, Sofija Brborić, učenica trećeg razreda, kategorija klavir u klasi Sonje Marković, Talija Popadić, učenica četvrtog razreda, klavir, u klasi Sonje Marković, kao i Lana Milošević, učenica petog razreda, viola, u klasi Ilde Kapić.

Druge nagrade su pripale pijanistima Đorđu Bogdanoviću i Tadeju Perišiću, učenicima trećeg razreda, kao i Eleni Lambeti, učenici šestog razreda, kategorija viola i Simeonu Mučibabiću, učeniku četvrtog razreda u kategoriji harmonike.

Treću nagradu je osvojila Jovana Milović, učenica drugog razreda u kategoriji klavir.

Učenici Muzičke škole u Trebinju učestvovaće na Republičkom takmičenju muzičkih škola iz cijele Republike Srpske, koje će se održati 18. i 19. maja u Banja Luci.

Prema riječima direktorice Muzičke škole Trebinje Dušanke Babić, i na ovom takmičenju mladi trebinjski muzičari očekuju veliki uspjeh.

„Ova djeca su jako vrijedna i talentovana, a to su pogotovo dokazala u ovoj godini kada su zbog pandemije virusa korona uslovi bili izmjenjeni. Učestvovali su na onlajn takmičenjima u Makedoniji, Estoniji, Bugarskoj. Planirano je i takmičenje u Italiji. Do sada su postizali odlične rezultate, a ne sumnjamo da će tako biti i ubuduće“, istakla je Babić.