knezevic-atentat.jpg

Lideri Demokratskog fronta danas su se obratili javnosti ukazavši na bezbjednosnu situaciju  sa posebnim akcentom na informacije o mogućem  atentatu  koji se sprema za jednog od njih i ,u posljednje vrijeme posebno, najglasnijeg u borbi za prava obespravljenog naroda u Crnoj Gori- Milana Kneževića  predsjednika Demokratske narodne partije Crne Gore.

Milan Knežević je rekao da se u regionalnim i jednom dijelu crnogorskih medija informacija o mogućem atentatu pojavila u petak, a da policija, ANB i Specijalno tužilaštvo do danas nisu reagovali “na čuvenom Tviteru” da se radi o “hibridnoj vijesti i ratu protiv Crne Gore”.

“Vjerujem da je taj scenario moguć. Ne tražim policijsku pratnju i zaštitu, samo da se dozvoli meni, mom obezbjeđenju i porodici nošenje oružja, pa ćemo već naći način da se izborimo”, poručio je Knežević.

“Kada država ćuti na ove informacije, mi ćemo morati da se samoorganizujemo”.

Rekao je da Marković ne mora da odgovori na ove informacije, ali da očekuje da mu ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić već danas dozvoli nošenje oružja, kao i članovima njegove porodice i obezbjeđenju.

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori ugrožena je zbog sukoba “švercerskih klanova u DPS-u”, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

On je rekao da je DF-u iz nekoliko izvora rečeno da “određene kriminalne strukture povezane za bezbjednosnim službama i tajkunima iz regiona” planiraju određene akcije kojima bi izazvale nestabilnost u Crnoj Gori.

“Regionalni mediji su objavili da postoji jedan od mnogih planova da se ugrozi život Milana Kneževića, na način da se izvrši atentat na njega”, kazao je Medojević na pres konferenciji DF-a.

Rekao je da su pozvali premijera Duška Markovića da se na najozbiljniji način provjere informacije koje u sebi uključuju i “djelovanje više regionalnih struktura”.

“Mi smo prikupili dosta informacija i saznanja, ali zbog osjetljivosti trenutka, ne želimo da javnost opterećujemo imenima i detaljima koje imamo. Pozivamo naše i službe u regionu ili demantuju ili potvrde saznanja koje imamo, a to je da određene strukture planiraju atentat na jednog od lidera DF-a”- poručio je Medojević.

Kazao je da nije isključeno i da bi neko drugi, ne samo Knežević, mogao biti meta.

Pres konferencija DF