Demokratski front - DF - Foto: Facebook
Rezolucija o Srebrenici koju su usvojili albanski ekstremisti iz lažne države Kosovo svjedoči o tome da se radi o smišljenoj akciji u regionu i napadu na srpski narod, a koordinira se iz dobro poznatih krugova, saopštio je Demokratski front.
Iz DF-a su naveli da je takva rezolucija, da bruka bude veća, prvo usvojena u Crnoj Gori u kojoj je svaki treći građanin srpske nacionalnosti.

- Nakon što su Milo Đukanović, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore usvojili jednu sličnu antisrpsku rezoluciju, nije se dugo čekalo da to urade i njihovi partneri, Kurti i ostali, sa kojima predsjednik Crne Gore, predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine gaje izuzetno prisne odnose - saopštio je DF.

U DF-u su ocijenili da su centri moći baš to i željeli – da i oni za koje su glasali Srbi, poput Krivokapića i Bečića, prvi udare na Srbiju i srpski narod.

- Trebalo je napraviti takvu situaciju da antisrpska politika u regionu otpočne upravo od takvih osoba - naglasili su iz DF-a.

U ovom savezu su podsjetili da su upozoravali da se radi o akciji koja treba da iznova satanizuje srpski narod, Srbiju i Republiku Srpsku, da se Srbima udara žig genocidnog naroda.

- Ostaje sramota da je Crna Gora potrčala da ovu bruku napravi čak i prije albanskih esktremista - navodi se u saopštenju DF-a gdje se pitaju da li je moguće da se u Crnoj Gori pojavio neko ko je tako "bacio pod noge istoriju i tradiciju, izdao slavne pretke i svrstao se uz političare koji su nastali iz narko bandi i terorističkih organizacija koji su vršili najmonstruoznije zločine nad Srbima".

U DF su sigurni da se ova bolest usvajanja lažnih rezolucija nastavlja, "što svakako neće obeshrabriti nijednog Srbina, od Kosovske Mitrovice do Subotice, od Podgorice do Banjaluke", ali da je to samo šansa da srpski narod bude što jedinstveniji.