Nakon odluke Savjeta ministara BiH o odlasku u izolaciju državljana BiH koji budu željeli da uđu u BiH od ponedjeljka 16. marta, jedan broj Trebinjaca zaposlen u Dubrovniku je odlučio da se prije stupanja na snagu ove odluke vrati u Trebinje.

tb-dbk.jpg

Nekim radnicima iz Trebinja, koji su do sada putovali na posao, poslodavci su ponudili smještaj, pa su odlučili da jedno vrijeme borave u Dubrovniku, dok ne prođu preventivne mjere zbog virusa korona.

-Naš poslodavac je razgovarao sa svim radnicima. Ponudio je nam je smještaj, a onim kojima ne odgovara predložen je godišnji odmor. Pošto imam porodicu od ponedeljka ću biti na odmoru- rekla je za Srpskainfo jedna Trebinjka koja radi u Dubrovniku.

Radnicima koji imaju ugovore o radu oni, za sada, nisu prekidani, a oni koji su trebali u martu početi raditi, dolazak na posao je odgođen, pričaju Trebinjci koji rade u susjednoj državi.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, odgovrarajući na pitanje kako će se nova odluka Savjeta ministara odraziti na zaposlene u Dubrovniku, rekao da granični prelaz Ivanica teritorijalno pripada Federaciji BiH, gdje su i drugačije preventivne mjere u odnosu na RS.

-Pratimo situaciju i u skladu sa novim infomacijama izvještavaćemo javnost, a najvažnije je da nam je obećano da će se sve znati na vrijeme. Za sada, nema informacije da će oni koji rade u Dubrovniku biti spriječeni u prelasku granice. Međutim, situacija se mijenja iz časa u čas. Svi oni koji nemaju veliku potrebu da se kreću, savjet je da ne napuštaju Trebinje, jer i države u okruženju donose svoje mjere u sprečavanju širenja virusa korona – naveo je Ćurić.