Ambasadorka Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa kupila je stan u Trebinju, u stambeno-poslovnom bloku "Agrokop", potvrdio je izvor "Nezavisnih".


Stan se nalazi u centralnoj gradskoj Ulici kralja Petra Prvog Oslobodioca.
Ambasadorka je stan kupila sa suprugom Statulom Karabaševim, a u svom novom stanu u Trebinju su proveli i vaskršnje praznike.


Stan je, kako saznajemo, ranije imao vlasnika iz Trebinja, koji ga je Karabaševim prodao pred kraj prošle godine, a nedavno je okončana sva papirologija.


Ambasadorka Karabaševa je i u zvaničnim izjavama prilikom posjeta Trebinju naglašavala ljepote ovoga grada, a, kako saznajemo, u svom novom stanu planira duže boravke.Ljepotama Trebinja je opčinjen i američki diplomata, šef terenske kancelarije OEBS-a u Mostaru Vilijem Ozkaptan, koji, kako saznajemo, takođe namjerava kupiti stan u ovome gradu.

Oni, međutim, nisu jedine strane diplomate koji su zainteresovane za kupovinu stanova ili kuća u Trebinju, jer su ranije ovdje nekretnine kupovali i pripadnici mirovnih misija u Bosni i Hercegovini, ali je Trebinje interesantna destinacija i brojnih domaćih političara i estradnih zvijezda.

Izvor: NN